top of page

Qingsong QS5010 Nano Helikopter

Merhaba arkadaşlar.

Aliexpress üzerinden siparişini verdiğim ve iki gün önce elime ulaşan Qingsong QS-5010 nano helikopterin paket açılışını sizlerle paylaşmak istedim.

Nano filoma yeni bir üyenin daha eklenmesinin sevincini yaşıyorum :) Nona ve mini quadcopterlerden sonra ilk defa bir helicopter uçurmanın verdiği haz olsa gerek, uçuş keyfi bana çok farklı geldi ve inanılmaz hoşuma gitti. Kapalı ortamlarda uçurmak için bu tür nanolar inanılmaz keyifli oluyor bence...

Kumandası aynı zamanda saklama ve taşıma kutusu olarak kullanılıyor. Ön panelde bulunan kapağı kaldırarak helikopterinizi yuvasından çıkarıyorsunuz. Ardından yine ön panelde bulunan kontrol sticklerini ilgili kollara yerleştirdikten sonra kumandanız kullanıma hazır hale geliyor. A ve ya B kanalını seçerek on of tuşuna basıp uçuşa başlıyorsunuz.

Helikopter üzerindeki on of tuşu çok küçük ve biraz arkada kalmış açıp kapatmak için tırnak ucunuzu kullanmanız gerekiyor. Helikopteri şarj etmek için kumandanın üzerinde dahili olarak bulunan şarj kablosuna takmanız yeterli. Fakat kumanda gerekli gücü 4 adet kalem pilden aldığı için helikopter de bu pillerden şarj olmuş oluyor. Bu da pillerin kısa sürede tükenebileceği anlamına geliyor. Bu durum için şarjlı pil kullanımı önerilebilir...

Teknik detayları ve genel özellikleri şu şekilde;

Marka: Qingsong

Model: QS5010

Ana Rotor Çapı: 3.35 "/ 85mm

Kuyruk Rotor Çapı: 0,79 "/ 20mm

Gerekli Radyo: 3.5Channel

Uçuş süresi: Yaklaşık 6 dakika

Şarj Süresi: Yaklaşık 25 dakika

Helikopter Pil Şarj edilebilir: 75mAh Lityum Pil

Verici Pil: 4 x 1.5V AA Piller (dahil değil)

Kontrol Mesafe: 10-15 metre

Gövde Malzeme: Plastik

Renk: Sarı, Siyah, mavi, kırmızı

Ağırlık: 4.23oz / 120g

Uygun: 14 yaş ve üzeri için uygun

Özellikler;

Çok basit, sağlam yapı ilk kez helikopter kullanacak pilotlar için oldukça kolay. Boyutları oldukça küçük ve hafif. Yarı mikro, kontrolü kolay. Yüksek mukavemetli pervane, yüksek verim, keyifli sürüş. Kızılötesi fonksiyonu üzerinden esnek radyo kontrol fonksiyonu ile kontrol. Aşırı istikrar ve hassasiyet için dahili jiroskop. Hem iç hem de dış mekan uçuşları için uygundur. 14 yaş ve üzeri RC pilotlar için önerilir.

Rastgele Yazı
Son Gönderiler
Etiket Bulutu
Henüz etiket yok.
bottom of page