top of page

Eun Jin SamYang Sumatra 2500 Carbine

Teknik Özellikleri:

Kalibre: 0.22 "(5.5mm)

Hız: 950 fps

Tüp Hacmi: 290 cc

Ses yüksekliği: 5. Yüksek

Namlu Uzunluğu: 16.0 "

Uzunluk: 35.5 "

Şarjör Kapasitesi: 6

Namlu: Yivli

Dürbün kanalı: 11 mm. ray

Tetik: Ayarlanabilir iki aşamalı

Dipçik tabanını: Kauçuk

Eylem: Lever - Action

Güvenlik: Manuel

Dolgu başına Max Shots:18

Ağırlık: 4 kg.

6,35 kalibresini çok istediğim fakat bulamadığım için 5.5 mm kalibresini aldığım Samyang Sumatra gerçekten güçlü ve gürültülü bir silah. Carbine olması bu durumu biraz dezavantaja çevirse de arazide veya araç içinde rahat taşınabilir olması açısından küçük ve hafif olması belki de avantajdır...

Silahın alt tarafında bulunan manometrenin hemen yanında güç ayar düğmesi bulunmakta. Bu ayar düğmesi sayesinde, kısa mesafe atışlarında silahın gücünü dizginleyebilir veya uzun mesafe atışlarında gücü arttırabilirsiniz.

300 Bar basınçlı bir scuba ile, hızlı dolum ucu sayesinde, bir kaç saniye içerisinde 200 - 220 Bar kuru hava basılabilen silahın, toplamda 290 cc. hacme sahip üst üste yerleştirilmiştir iki adet hava tüpü bulunuyor.

Kore üretimi olan bu havalı silah, Kore'de kanunlar gereği ateşli silah almanın zor olduğundan dolayı av yapmak amacıyla üretilip satılıyormuş. Özellikle 6.35 kalibresinin ürettiği güç 1100 fps civarlarında. Bu da demek oluyor ki 6,35 bir sumatra, gerçek bir ateşli, yivli av tüfeği gücünde... Bu güçteki bir silah ile domuz hatta geyik bile avlanabilinir ve yurt dışında avlıyorlar da...

Fakat ülkemizde havalı silahlar ile av yapılması kanunen yasaklanmıştır. Ülkemizde havalı silahlar sadece sportif amaçlar için kullanılabilmektedir. 5.5 mm bu samyang sportif faaliyetlerim için bana yetip artacaktır... Ha bu arada silahın kurulumu lever - action yani kovboy filmlerinde gördüğümüz alttan kurulum şeklindedir :) Unutmadan söylemek istiyorum Kore ithalatı bu silahın sıfırı ülkemizde ne yazık ki artık bulunmuyor. İkinci elini de bulmak neredeyse imkansız halde.

Neyse çok konuştum bu güzelliğin görselleriyle sizi başbaşa bırakıyorum.

Rastgele Yazı
Son Gönderiler
Etiket Bulutu
Henüz etiket yok.
bottom of page